Ting du skal huske, når du skal til sportsstævne

Selvom der er mange, der udlever deres sportslige præstationer personligt, så kommer man sjældent udenom behovet for at deltage i konkurrencer. Det er underordnet, hvilken sportsgren du dyrker, så vil der ofte være behov for at skulle deltage i et stævne eller to.

Hvad du har brug for, afhænger selvfølgelig af den pågældende sportsgren, men det ændrer ikke på, at der er en lang række ting, du skal huske, der ikke har så meget med din sportsgren at gøre og har mere at gøre med det at skulle ud og konkurrere.

Derfor får du her tre gode råd til, hvordan du kan give dig selv de optimale forhold, når du er til stævne.

Mental afslapning

Noget af det allervigtigste, når det kommer til at skulle konkurrere på højt plan, er at have det mentale overskud i orden. Det er samtidig en af de ting, der er allersværest at bevare, når det kommer til stævner.

Typisk er du afsted fra tidligt om morgenen, der er fyldt med larm og mennesker omkring dig, og hvis du skal overnatte i nærheden, vil det typisk også være præget af uro. Derfor er det en god idé at sørge for, at du har noget god musik med, du kan putte i ørerne og en bog eller et par blade, du kan bruge til at slippe væk fra larmen og finde noget ro.

Kom godt afsted

Der er ikke noget værre end stressen ved at være usikker på, om du nu også har husket det hele, samtidig med, at du skal nå frem til tiden. Når alt det står på, kan en punktering på vej til stævnet være ekstremt drænende, men det kan heldigvis løses med et abonnement på billig vejhjælp. Det er samtidig med til at hjælpe med at bevare dit mentale overskud, så du er klar til at præstere, når du kommer frem.

Ligeledes er det en god idé at have styr på alle de regler, der er omkring transporten. Hvis du eksempelvis dyrker en sport, hvor du skal medbringe større udstyr som cykler eller lignende, og du derfor kører med en trailer, skal du huske at tjekke reglerne for eksempelvis hastighed med trailer, da der ikke er noget værre end at blive stoppet, fordi du kærer en lille smule for stærkt.

Kort sagt handler det hele om at minimere stress. Jo mere stresset du er, jo sværere bliver det nemlig at præstere på højeste niveau.

Related Post