Tag din hund med på løbeturen – Den vil elske det!

kvinde løber med hund

Overvægtige hunde har lige som mennesker problemer, hvis de bliver overvægtige og en overvægtig hund vil ikke leve lige så længe som en normalt vægtig hund. En løsning kan være at tage din hund med når du er ude og løbe. Den vil elske det ud over at den har godt af det. Et bonuspoint er at du samtidig slipper for en gåtur med hunden efter din egen løbetur.

 

Start stille og roligt op

Hvis du ønsker at tage din hund med ud at løbe, er det igen fuldstændig som med mennesker, en god ide at starte stille og roligt op. Husk et par ekstra kg på en hund er væsentlig mere, end hvis det er på et menneske.

Læs mere på Bullerbox om at starte stille og roligt op, når du tager din hund med ud at løbe.

Herunder kommer der flere tips til, hvordan du bedst kommer ud og løbe med din hund.

 

Hvad du bør undgå

Noget der er vigtigt at undgå når du løber med din hund, er et hårdt underlag og for høje temperaturer. Løb om morgenen eller om aftenen hvor det ikke er så varmt.

Undgå at løbe med en lang line og vælg at investere i et løbebælte. Herved undgår du at linen bliver for lang samtidig med at du får dine arme fri og samtidig minimere det de ryk, du ellers vil give i hundens hals. Derudover bør du også være forsigtig med løbeturene, hvis din hund stadig er hvalp. Deres led og knogler er ikke fuldt udviklede og kan derfor tage skade af belastningen fra en løbetur.

 

Træn lydighed og snor først

Inden du starter med at løbetræne med din hund, er det en god ide at starte med at træne lydighed, så din hund ikke løber væk fra dig, hvis den ser en kat eller en anden hund. Også så du ikke risikere at falde, hvis du er forbundet via et løbebælte.

Vælg en fast snor og ikke en fleksi-linje. Den bør være på en 2-3 meter alt afhængig af, hvor stor din hund er. Vend din hund til at løbe ved siden af dig, når i er ude og løbe.

Vælg et stille og roligt område, hvor der ikke kommer så mange andre hunde. Er der legekammerater, skønne dufte og andet spændende i nærheden, vil det trække mere end en løbetur med dig.

Related Post