Sundhed for dig der er håndværker

Der er ikke nogen tvivl om, at håndværkerarbejde er meget slidsomt for kroppen. Det tærer på muskler og knogler, og er generelt meget krævende for kroppen. Det er også derfor, at mange håndværkere føler, at kroppen giver op relativt tidligt i arbejds karrieren, fordi den simpelthen er så nedslidt. Det koster enormt meget for samfundet, når folk i arbejde ikke længere kan arbejde på grund af deres krop, men værst er det for personerne selv, som mister livskvalitet specielt i den sidste del af deres liv.

 

Af denne grund er det også meget vigtigt, at dig der er håndværker, tænker over at passe på din krop uanset om du er tømmer, maler, elektriker eller noget helt andet. Her vil vi komme med nogle gode tips til dig, som er håndværker og gerne vil passe på din krop.

 

Undgå at løfte tunge ting

 

Som håndværker kan man godt være udsat for en hverdag, hvor man skal løfte enormt mange tunge ting fra a til b. Det at løfte tunge ting er dog meget tidskrævende for kroppen og kan hurtigt resultere i alvorlige skader, som kan sætte en uden for arbejde eller på sigt gøre, at kroppen bliver alt for nedslidt i en alt for tidlig alder. Derfor er det specielt vigtigt, at man ikke løfter for mange tunge ting. De fleste arbejdspladser har regler for hvor tunge ting og hvor mange kg en ansat må løfte, så disse regler er det vigtigt, at man forsøger at overholde. De er der naturligvis af en årsag. Derudover findes der også mange gode redskaber og maskiner, som kan aflaste en fra det tunge arbejde. Gør brug af disse redskaber og maskiner.

Lær mere om hvor meget du højst bør løfte for ikke at overbelaste dig selv, klik her for mere info.

 

Tænk over din kropsholdning

 

Uanset om du går frem og tilbage eller sidder ned i en kontorstol, så er det meget vigtigt, at du tænker over din kropsholdning. Når man tænker over sin kropsholdning går det i bund og grund ud på at passe på sin rygsøjle, som er altafgørende for at sikre en sund og rask krop. Undgå at krumme ryggen, samt at placere rygsøjlen i ubehagelige situationer. Rygsøjlen har enormt mange nerver, som spreder sig ud til hele kroppen og derfor er enormt vigtig for at undgå kropsskader af mange forskellige typer.

Related Post