Slut med at skære tænder – lad ikke hovedpine og nakkespændinger hæmme dig

kvinde med hovedpine

Når man skærer tænder, går det ud over tænderne, som slides på en unaturlig og hårdere måde. Dette kan betyde, at man får ondt i tænderne, fordi man kommer tættere på nerverne, som typisk er ret følsomme. Mange mennesker, som skærer tænder, vil også opleve, at de har spændinger og bliver ømme i nakken og kæben, og de får hovedpine oftere.

Det sker om natten

Hvis man er bevidst om, at man skærer tænder måske i nogle bestemte situationer, kan man forsøge at stoppe det, når det sker.

Problemet for mange mennesker er bare, at de skærer tænder om natten, og der har man jo ingen kontrol over sine bevægelser. Derfor går der også en del tid, før mange bliver klar over, at de overhovedet skærer tænder. Det eneste, de opdager, er, at de vågner med hovedpine og en øm nakke, men der kan gå noget tid, inden de finder ud af, hvad det skyldes.

Prøv en bideskinne

Når man bliver klar over, at man skærer tænder og kan se, hvordan det påvirker ens trivsel i det daglige i negativ retning, skal der selvfølgelig gøres noget ved det problem. Her kan man prøve en god bideskinne. Det er en blød skinne, som man sætter over tænderne. På den måde kommer tænderne i overmunden ikke i direkte kontakt med tænderne i undermunden, og derved forebygger man de skader, der opstår som følge af, at man skærer tænder. De fleste mennesker foretrækker at bruge skinnen om natten, men har man tendens til at skære tænder om dagen, er det oplagt at benytte sig af den i dagtimerne.

En bideskinne er let at holde ren; man skyller den bare under hanen, og hvis man synes, den trænger til det, kan man eventuelt bruge sin tandbørste til at skrubbe den ren med. Det er til at overkomme for de fleste.

Related Post