Skærer du tænder når du sover?

kvinde der smiler

Hvis du er en af dem der vågner om morgenen, med hovedpine eller ondt i tænderne og kæben, kan årsagen være at du skærer tænder om natten. Det er ikke nødvendigvis at dine tænder, kører mod hinanden, det kan være du tygger hårdt sammen mens du sover. Problemet kan opdages i tide, hvis du jævnligt går til tandlægen. Hvis du er klar over at du gør det, bør du selv tage hånd om problemet.

Hvad sker der hvis man skærer tænder?

Uanset om du skærer tænder, eller bider hårdt sammen vil du kunne opleve skader på dine tænder. Du kan risikere at ødelægge din emalje belægning. Emaljen er med til at holde baktier og andre følsomme tilstande væk fra dine tænder. Hvis din emalje er slidt eller helt væk, kan du være uheldig at få huller.

Når man skærer tænder om natten, sker det ofte i den første del af søvnen. Det går under en betegnelse af søvnforstyrrelse. Nogle gør det roligt og forsigtigt, mens andre gør det hårdt og intenst.

Tandlægen kan se om du har problemer med tandskæring

Ved at gå hyppigt til tandlægen, kan du følge med i hvor store tandskader du får af det. Hvis dine tandskader bliver større med tiden, bør du gå i behandling. En behandling er typisk en bideskinne, som hjælper dig med at beskytte dine tænder, samtidig med den hjælper med at holde kæbepartiet på plads. På denne måde kommer dine kæbemuskler til at slappe mere af. En bideskinne kan blive speciellavet hos din tandlæge, men du kan også købe dem i fysiske og online butikker. En bideskinne er en soveskinne.

En bedre nattesøvn giver mere overskud

Du kender det sikkert i forvejen. De nætter hvor du har sovet godt og igennem, er du også i bedre humør dagen efter. Det er ikke sikkert, at din nattesøvn kun bliver spoleret på grund af tandskæring. Det kan være din madras, hovedpude eller dyne ikke passer til dig. Du bør altid undersøge dine faktorer på hvorfor du sover dårligt eller uroligt.

Med en dårlig madras, seng, dyne eller pude kan du vågne med:

  • Smerter i ryg, lænd og skulder
  • Hovedpine
  • Tandpine
  • Tunge arme og ben
  • Stiv i hele kroppen

Hvis dette er dit tilfælde, vil det være en god ide at skaffe nyt til sengen. I dag er man blevet klogere på ens sovetilstand, som gør at udviklingen til en god nattesøvn er blevet bedre. Du har mulighed for at få tilpasset madras og lignende til netop dig. Jo bedre det passer dig, jo bedre sover du. Jo bedre du sover, jo mere overskud og energi får du. Det hele hænger sammen, og giver meget god mening.

Brug eksperterne

Det kan være en videnskab når man skal, have enten en bideskinne eller nyt til sengen. Her bør du anvende eksperterne inden du investere i alt muligt. Det kan blive til en masse dumme fejlkøb, hvis ikke din viden er god nok. Der er en grund til eksperterne er der og tager uddannelse med speciale områder inden for deres fag. Eksperterne er til for at hjælpe og servicere dig på den bedste mulige måde.

Related Post