Sådan lader du bedst op til næste store turnering

De fleste elitesportsudøvere er udmærket klar over, hvor stor betydning grundig forberedelse har for deres næste stor kamp eller turnering. Der er mange forskellige måder at lade op på, hvilket er dybt afhængigt af hvilken form for sport man udøver. Dog er der nogle helt basale ting, som til en hver tid vil gavne dig inden den næste store kraftpræstation. Dem kan du blive klogere på i denne her artikel.

Tag fri engang imellem

Uanset om man er professionel fodboldspiller eller bordtennisspiller, så er tiden op til næste kamp altid ret intensiv, hvor man hele tiden øver bestemte spark eller træner nogle specielle slag med ketsjeren.  Men nogle gange er det nødvendigt, for at kunne være endnu mere fokuseret på den forstående opgave, at man tager en pause fra træningen og får det helt ud af sine tanker i en rum tid. Det gør ikke kun at man får mere energi, rent fysisk men i særdeleshed også mentalt.  Når man har været væk fra en bestemt mål et stykke tid vender man tilbage med friske øjne og har måske muligheden for, at se hvad det er man gjort forkert. Derfor kan et være favorabelt, at holde ferie i ny og næ, hvor man enten fokusere på nogle andre ting, såsom familielivet, der måske skal plejes eller man kan tage en tur på skiferie. Er finanserne ikke lige til det, kan det altså godt betale sig at høre venner eller familie om man ikke kan låne lidt penge, for det er altså super godt givet ud at få taget fri eller holdt ferie – også selvom det betyder at man lige skal låne lidt.

En struktureret hverdag hjælper i alle henseender

En vigtig del af forberedelserne op til en stor turnering er, at få en struktureret hverdag og en stabil døgnrytme. Fordelen ved at have en stabil døgnrytme er, at det er nemmere at planlægge aktiviteter af den ene eller anden grad, ligesom det giver atleten nogle faste holdepunkter. På den måde kan de bedre blive fokuseret på det overordnede mål.  Atletens mentale balance er en de punkter, som ikke må negligeres, når man skal præstere og ved at have en sund mental tilstand, så vil chancerne for succes blive øget med 50%. Hvis man går ind til en opgave med fokus andet steds, så bliver resultatet også derefter. Her er det underordnet, om man er tømrer eller elitesportsudøver.  En struktureret hver dag bidrager til, at fokus holdes de rigtige steder.  En god portion søvn skal ikke negligeres og måske det vigtigste parameter for at kunne præstere. Ved at implementere faste sengetider og tidspunkter for, hvornår man skal stå op, så vil man have bedre forudsætninger for, at kunne klare den kommende dags gøremål.

Spis eller forsvind

Vi bliver efterhånden spammet med, hvor vigtigt det er at spise rigtigt og kan nærmest ikke tænde tv´et  uden vi bliver gjort opmærksom på et eller andet helseprodukt.  Den store støj omkring de rigtige spisevaner er ikke uden grund.  Det er videnskabeligt bevist, at man bliver bedre til at holde fokus og koncentrere sig over længere tid, hvis man spiser rigtigt.  Især som sportsudøver er kosten vigtig, her skal der gerne være kvalitet hele vejen igennem, hvor det selv morgenkaffen gerne må være brygget af de bedste og mest næringsrige bønner, hvilket kræver en god kaffemølle og bønne.

En sund diæt skal gerne være med til at minimere udsving i forhold til det energiniveau man skal ramme, når man træner. Dertil er det nødvendigt, hvis man skal have en speciel vægt inden en forestående kamp. Ved at indtage mange grøntsager og kød, så er det muligt at opretholde et stabilt blodsukker, da de netop ikke indeholder den store mængde kulhydrater, som der findes i ris, kartofler og pasta.  Ved et stort indtag af kulhydrater, så får kroppen tilført energi, hvilket kan betale sig, at indtage i moderate mængder inden man skal træne eller i kamp.

Related Post