Puds dine egne vinduer og træn samtidig kroppen 

vinduespudser

Det ser så nemt ud, når vinduespudseren vasker det ene vindue rent efter det andet. Sandheden er dog, at det er benhårdt arbejde – særligt for armene men faktisk også for både ryg, core, ben og baller. Vil du gerne kombinere hverdagens gøremål og træning, er vinduespudsning således et oplagt sted at starte.

Hvad træner du, når du pudser vinduer?

Vinduespudsning er multifunktionel træning.

For det første træner du helt indlysende dine arme i og med, at det primært er armene, du bruger til at vaske vinduerne. Hvad enten du vælger at bruge en klud til vinduespudsningen, eller du bruger en stang med et børstehoved, så sætter du de store muskelgrupper i både overarme og underarme i gang.

Du aktiverer imidlertid også muskelgrupper i den øvre ryg – særligt skuldrene. Prøv også at nå de øverste vinduer fra jorden, så du er nødt til at strække dig lang og stå på tæer. På den måde aktiverer du både ballemuskulaturen og dine lægge. Leg med det og gå ned i en squat, hver gang du stryger kluden ned af. Alternativt puds de nederste vinduer siddende i en squatposition. På den måde træner du både baller og forsiden af lårene.

Kan du ikke nå vinduerne fra jorden, må du læne dig ud fra et andet vindue for at nå – hermed træner du både de lige og de skrå mavemuskler samt nedre ryg. Men pas nu på dig selv i kampens hede.

Kontinuerlig træning

Heldigvis for dig og din træning bliver vinduer enormt hurtigt beskidte på grund vind, vejr, insekter og miljø – så du kan med fordel bruge vinduespudsning som træning én gang ugentligt. Og du vil i så tilfælde også kunne blære dig med at have de reneste vinduer på vejen – hele tiden.

Søger du andre måder at kombinere træning og hverdagssysler på, kan du gå i gang med en ugentlig kløvning af brænde til vinteren, flyt rundt på møblerne i hjemmet, ryd op og gå op og ned ad trapperne med flyttekasser til loftet. Mulighederne for at træne, samtidig med at du ordner hjemmet, er uendelige.

Det er dog ikke alle, som foretrækker at blande tingene sammen. Klik her, hvis du hellere vil træne på andre måder og lade professionelle håndtere vinduespudsningen.

fitness center med rene vinduer

 

Related Post