Om Michael Maze

Michael John Maze (født 1. september 1981 i Faxe) er en “tidligere” dansk bordtennisspiller. Michael Maze er tidligere europamester i single og er venstrehåndet. Han spillede normalt i både single og double for mænd. Han var siden 2006 en af verdens 20 bedste spillere, og målt på internationale resultater var han allerede i 2004 (dvs. i en alder af 22 år) Danmarks bedste bordtennisspiller gennem tiderne. Han har vundet medaljer ved både EM, VM og OL. Maze stoppede sin aktive karriere i marts 2016 på grund af tilbagevendende skader.

I starten af 2018 har han dog meldt ud at han vil forsøge at gøre comeback og komme med til OL.

Privat er det begrænset hvad vi ved om f.eks. Michael Maze kæreste. Dog har han tidligere dannet par, ifølge nogle medier, med kendte og ikke kendte danske kvinder, f.eks. Petra Aagaard, Ann-Lou Jørgensen, Ibi Støving, Michala Kjær, Maria Bang Jensen. Om dette er korrekt tør vi dog ikke sige. Hvem Michael Mazes kæreste er her i 2018 vides ikke. Hvad Michael Maze får i løn vides heller ikke præcist, men der er vidst ingen tvivl om at han tjener – og har tjent godt – og ikke mangler noget.

Resultater fra den imponerende karriere

Single

Det internationale gennembrud kom i 2004 med en overraskende sejr i den prestigefulde turnering Europa Top 12. Ved verdensmesterskabet maj 2005 i Shanghai vandt han ligeledes overraskende bronze efter en kvartfinalekamp mod kineseren Hao Shuai.

Maze vandt bronzemedalje ved EM 2007 i single. For tredje gang i sin karriere deltog Michael Maze ved OL, da han var med i singlerækken.

Som den eneste spiller fra Europa spillede Michael Maze sig mellem de bedst otte ved verdensmesterskaberne i Japan 2009.

Michael Mazes bedste placering nogensinde er nr. 8 i verden.

Vandt EM 2009 i Stuttgart, med finalesejr over Werner Schlager.

Double

Efter at have vundet flere europæiske turneringer deltog Maze og Finn Tugwell som herredouble ved sommer-OL 2000, hvor de nåede kvartfinalen. Ved OL fire år efter vandt de bronze i herredouble.

Michael Maze blev i 2005 kåret til årets sportsperson i Danmark.

Kåret til årets spiller i Danmark 8 gange og yderligere 2 gange for hold.

Klubkarriere

Michael Maze stillede op for Roskilde Bordtennisklub, som deltager i Champions League i 2008. Maze havde lavet en 4-årig kontrakt med klubben. Tidligere spillede han for den franske klub, Levallois Sporting Club.