Nå til tops i den sportsgren du elsker

træningsinvestering

Langt de fleste har drømt om at stå øverst på podiet i en given sportsgren, men størstedelen af os når aldrig til tops. Hvad er det der gør, at nogle atleter når langt længere end andre? Mange ting kan have indflydelse på træningen og vejen dertil, hvor man enten stopper eller fortsætter. Det er en hård kamp at nå til tops, og kræver en del ofre. Mange dropper helt eller delvist at dyrke en sport, når man når til gymnasiet, fordi det sociale ungdomsliv kommer til at spille en større rolle. Og så kræver det prioriteringer.

Træn disciplinen

Udover prioriteringer kræver det professionelle sportsliv en høj grad disciplin. Evnen til at vælge en fest fra til fordel for træningen, stå op klokken halv seks for at træne inden skoledagen eller fokusere i skolen i stedet for at fjolle rundt, fordi der ikke er tid til for mange lektier, når skoledagen er slut. Alt det førnævnte kræver disciplin, og det er ikke alle, som har forståelse for denne investering af din tid i din sport. Men meget af den manglende forståelse kan også bunde i en misundelse over din disciplin, og det skal man formå at tage som et kompliment og motivation til at fortsætte. Disciplinen træder ind, når motivationen er lav.

Gør som dit idol

En anden god ide er at have et idol, der kan fungere som et mål. Man kunne tænke noget i retning af, at man skal være på niveau med Caroline Wozniacki i tennis, Michael Maze i bordtennis eller flere mål på landsholdet end Michael Laudrup. Mål, der til en start kan være uoverskuelige, men førnævnte personer er trods alt også mennesker, ligesom os andre. At man er fast besluttet på, at hvis de kan, så kan jeg selvfølgelig også, kan give endnu et skub mod toppen. Overbevis dig selv om, at du kan træne dig op til samme sejre, som alle andre mennesker og atleter kan, så er der ingen anden vej frem. Tag din stædighed, din disciplin og din motivation under armen og træn derud af.

Related Post