Motion medfører et behov for god søvn

Vi er blevet helt bidt af det med at dyrke motion her i Danmark. Det gælder både fitness, crossfit, holdsport eller måske løb. Der har aldrig været så mange der bevægede sig, og det er en super god ting. Dog er der mange der glemmer, at når man bevæger sig og bruger sin krop, ja så er det også vigtigt at den bliver ordentligt restitueret bagefter. Derfor kan du her læse en masse om søvn og restitution, og hører hvor vigtigt det faktisk er, at du giver din krop og hjerne ro.

Motion og bevægelse kræver ro og restitution

Som sagt, så elsker vi danskere at bevæge os og motion er blevet en vigtig del af hverdagen for rigtig mange mennesker. Det gælder både for børn, unge og voksne. Og det går endda også på tværs af en masse forskellige sportsgrene eller motionsformer. Derfor er det enormt vigtigt at vi husker os selv på, at vi også skal afsætte tid til at restituere og slappe af igen. Det er nemlig, når vi restituerer og slapper af, at vores krop kommer til kræfter, og vores hjerner har mulighed for at udvikle sig.

At give, især hjernen, ro til at man kan restituere og være klar til næste dag, jo det er vigtigt, fordi kroppen og hjernen har brug for et pusterum, til at sørge for at du altid er den bedste version af dig selv. Og netop det at være den bedste udgave af sig selv, jo det er det vi alle ønsker os. Både på arbejdspladsen, overfor venner og familie, sammen med børnene, men også den vi elsker.

Få en god søvn

For at sørge for at du sover godt og virkelig er udhvilet til den næste dag, ja så er det vigtigt at du får en god søvn. Den skal både være lang nok, men det skal også være en god søvn. Altså du skal føle dig udhvilet når du står op næste dag. Søvnen er det rum kroppen har til at processere al den viden du har fået den sidste dag, men det er også et tidsrum hvor hjernen udvikler sig, især hos de unge.

Det er derfor vigtigt at du sørger for at du sover godt. Her kan du derfor med fordel overveje, om du sover nok og godt nok? Har du måske brug for en ny seng, en ny topmadras, en ny dyne eller pude, eller måske noget helt fjerde for netop at kunne få den bedste søvn muligt.

Den rette seng for dig

Hvis du lige nu overvejer, hvad den rette seng for dig kan være, ja så kan du klikke dig ind på linket her https://sengeguruen.dk/kontinentalsenge-160×200/. Her kan du læse meget mere om et hav af forskellige sengetyper, men i særhed kan du finde information om den smarte kontinentalseng. Ved hjælp af linket finder du de ti bedste kontinentalsenge, således du nemt og let tilgængeligt kan læse meget mere om sengene, men også finde netop den seng der passer til dig.

En kontinentalseng er smart, netop fordi den er opbygget af flere moduler, således alt passer perfekt til dig, din krop og den måde du sover på. Sengen har altså en boxmadras nederst, herefter en springmadras og øverst en topmadras. Du kan altså selv udvælge alle disse, således du får lige præcis det du har brug for, når du skal sove rigtig godt.

Gør noget godt for dig selv

Hvis du skal gøre noget godt for dig selv, eller måske en du holder af, ja så snak om søvnen. Det er vigtigt at finde frem til, hvilke elementer man kan gøre noget ved. Du kan eksempelvis kigge ind i de ti bedste kontinentalsenge. Du kan også undersøge om du har det varmt når du sover, og dermed har brug for en anden topmadras eller måske en anden dynetype. Du kan også overveje om du er meget urolig når du skal sove, eller har svært ved at falde i søvn, og derfor ville have fordel af at afprøve en kugledyne?

Ja der er mange elementer der gør sig gældende når det kommer til søvn. Du bør blot huske på, at dyrker man megen motion, ja så skal der også en god restitution til, og hvilken bedre restitution end en god nats søvn.