Kom i gang i haven – og kom i form

kom i form i haven

Sommeren står for døren, og det betyder ikke kun forventningens glæde, men også bekymring over ikke at være i strandform. Denne bekymring er heller ikke helt uden grund, i en tid hvor corona-krisen har været med til at lukke træningscentre, svømmehaller og sportklubber, har det ikke været nemt at komme i form. I stedet har mange måtte sidde hjemme og se hvordan, deres muskler langsomt bliver mindre og mindre, og fedtet mere og mere. Der er dog lys for enden af tunnelen, og gør du en indsats nu, så kan du nå at komme tilbage i form, inden strandsæsonen begynder. Ikke nok med det, så vil du også have en klar fordel og et klart forspring ned til nærmest alle andre danskere.

I en tid hvor de fleste af os er nødsaget til at sidde hjemme, er det ekstra svært at motivere sig til at komme igang med træningen. Det var i forvejen svært at motivere sig til at komme ned i træningscentret, den gang der var åbent. Men hvordan skal du komme igang? Det giver vi dig svar på i denne artikel.

1. Planlægning er nøglen

Inden du overhovedet begynder, skal du lægge en plan. Skriv den ned i noter på din telefon eller skriv den ned på et stykke papir. Hvad vil du gerne opnå, er det at tabe fedt eller øge din muskelmasse? Start så med at gå ud og vej dig, skriv tallet ned og skriv så endnu et mål ned, nemlig hvor meget vil du gerne veje, om bare 1 måned? Sæt ikke urealistiske mål, men start med små delmål.

Når planen er klar, så er du klar til næste skridt!

2. Få gang i motivationen

Det kan jeg sagtens sige, men hvordan? Du har nu din plan og dine mål og delmål, nu er det tid til en lille konkurrence. Start med at hente appen “Endomondo” og så er du klar. Nu tænker du sikkert, jeg orker ikke at skulle ud og løbe og jeg har heller ikke tid. Så kan jeg give dig nogle gode nyheder. Det behøver ikke tage tid, og det behøver ikke være specielt hårdt. Du hørte rigtigt.

Start med bare at gå eller lunte i 10 minutter. Det kan være rundt om der hvor du bor. Husk at sætte Endomondo til. Tag så tid på hvor hurtigt du kan komme rundt. Næste gang, så forsøg at slå denne tid, og næste gang så forsøg så at slå den næste tid. Se det som en konkurrence mod dig selv, du kan opnår enormt meget, mere end du tror.

Det samme gælder når du skal i haven. Sæt tid på hvor hurtigt du kan klare opgaverne. Hvor hurtigt kan du slå græsset eller klippe hækken? Kan din mand eller kone gøre det hurtigere end dig? Sikkert. Det betyder bare at du må træne endnu mere.

3. Implementer det i hverdagen

Som i eksemplet med havearbejdet, så prøv og implementer dette i alle hverdagens opgaver. Det kan være når du skal ud med skraldet, tømme traileren for affald, ordne tagrenden eller pudse vinduerne. Orker du ikke pudse vinduerne selv, så kan du se mere på faapudset.dk. Når du begynder at gøre de små ting til en konkurrence mod dig selv, så vil du pludselig opleve at det hele føles sjovere og at motivationen stiger.

Så er du i sommerform hurtigere end du kan nå at sige “strandløve”.