Gode råd til en tennisalbue

Hvis du dyrker en eller anden form for sport, kommer du ikke uden om små eller store skader. På din arbejdsplads og i dit hjem sker der også små og store skader. Skader er et vilkår som ikke kan undgås, selv hvis man er meget lidt aktiv, i sin hverdag.

De fleste små skader går over af sig selv, med lidt hvile og let pleje. De større og blivende skal du holde øje med og reagere på, før de bliver endnu værre. Her kan du læse Flere gode råd fra eksperterne.

Gør det rigtig ondt, skal du søge hjælp

Har du fået en skade i udøvelsen af din sport, på dit arbejde, eller derhjemme, så er det afgørende at du sætter dig ned med det samme. Hvis smerten straks begynder at fortage sig, så er det ikke de store alarmklokker der skal i brug. Bliver smerten ved med at være der og forringes dens styrke ikke, så er der brug for hjælp, nu og her.

Gør det ondt i længere tid, skal du søge hjælp

Har du fået en skade i udøvelsen af din sport, på dit arbejde, eller derhjemme, som godt nok fortager sig, men som bliver ved med at være der i længere tid, så har du også brug for hjælp. Hvis skaden bliver der i længere tid, eller kommer tilbage, også selv om du hviler den og giver den tid til heling, så har du helt bestemt brug for hjælp.

Forebyggelse er vejen frem

Ikke alle skader kan forebygges, men mange sportsskader kan. Den rigtige opvarmning er alfa og omega. Det er ikke nok at du har taget cyklen frem til sportspladsen. De rigtige muskler og scener skal varmes op, inden du begynder på selve sporten. Det samme gælder efter sport. Det er ikke nok at du bare cykler hjem i roligere tempo. Alle scener og muskler der har været i brug, skal strækkes ordentligt ud og have tid til at slappe af, efter sport.

Har du gamle skader, så lad være med at belaste dem. Brug støttebind og tape til at hjælpe de områder som er særligt udsatte for nye skader.

Pas på dig selv

Den bedste forebyggelse er at du passer på dig selv.

Spis fornuftigt, giv din krop noget at leve af og forsyn den med de vitaminer og mineraler den har brug for. Spis ikke for meget, heller ikke af det der er sundt.

Dyrk motion, men lad være med at overdrive. Grænsen mellem for meget og for lidt er meget lille. En god lang gåtur morgen og aften, eventuelt med din hund, er rigeligt motion for de fleste af os.

Related Post