Derfor er søvn vigtigt for at være sund og kunne performe

søvn

Det sker for rigtig mange mennesker, når de får ferie. Der opstår en tendens til at udskyde sin døgnrytme, og så sover man bare lidt ekstra næste formiddag. Det fungerer også super fint under ferien, men før eller siden kommer hverdagen tilbage, og så er søvn et værktøj, der ikke skal spøges med. En dårlig eller manglende søvn kan nemlig være årsag til, at selv de mindste opgaver føles helt uoverskuelige. Hvis du sover dårligt, er det med at få lavet om på det.

En god seng er grundstenen for en god søvn

En god seng er meget afhængig af personen, der skal sove i den. En perfekt seng for dig kan eksempelvis være helt ubrugelig for din partner eller bedste ven. Det er derfor vigtigt, at du giver dig tid til at finde en seng, der passer helt perfekt til dig. Dette både i forhold til udseende, så sengen ser indbydende ud, men bestemt også i forhold til din liggekomfort.

Er sengen for hård eller for blød? Får du ondt af at ligge i din nuværende seng? Føler du en uro, der gør at du roterer meget i sengen? Så er din nuværende seng formentlig ikke den rette for dig. Er du i tvivl, kan du finde mange gode råd omkring søvn på Connery.dk.

Er en ny seng for dyr i øjeblikket, kan du dog godt forsøge at udskyde købet af en ny seng. Dette gøres smartest, hvis du kan finde et godt topmadras tilbud, så du kan forbedre komforten med den. Dette er dog en midlertidig løsning, og det optimale er en ny seng.

Din telefon ødelægger din nattesøvn

I et moderne samfund anvendes telefonen til mange ting. Der er blandt andet en del, der anvender mobilen som alarm. Dette er en meget dum idé, da omgivelserne i dit soveværelse er ligeså vigtige som både seng og topmadras. Et mørkt køligt rum uden forstyrrelser giver de bedste omgivelser for en god nattesøvn.

I forhold til mobilen, er det især den dårlige vane, hvor du lige skal tjekke mobilen inden, du skal sove, der er meget skidt for din søvn. Det blå lys fra mobiler forstyrrer nemlig din hjerne, og forhindre dig i at ramme den dybe søvn. Dette giver altså forringet søvnkvalitet og øget træthed.

Related Post