Derfor er pokaler vigtige for et vellykket sportsstævne

sportsstævne

Hvis du nogensinde har spillet eller gået op i sport, da ved du uden tvivl om hvor vigtigt og glorværdigt det at vinde en pokal kan være. Efter al den anstrengelse og alt det hårde arbejde dig og eventuelt dit hold har udført, vil en pokal virke som den endelige belønning efter al den energi, I har lagt i det.

Det anses som et symbol på demonstrationen af en stor bedrift. Pokaler kan bedst blive defineret som et symbol på sejr eller fremragende indsats i stævnet. For det meste tager den form af en miniaturestatue, som er guld-farvet eller endda består af guld. Det afhænger mest af, hvor vigtig en begivenhed det har været. I sidste ende er alle sportspokaler et minde om personlig præstation.

Et kort oprids af sportspokalers historie

Sportspokaler er på ingen måde nogen ny opfindelse. I flere årtier har det været på mode og brugt som et symbol på storartet præstation og som en belønning. Princippet har dog været der i noget længere tid. I krige kunne en soldat finde på at tage en del af fjendens udrustning eller kropsdel som et trofæ. I Spanien kunne en succesfuld torero modtage en eller begge af tyrens ører afhængig af, hvor godt han præsterede, eller hvor godt han dræbte tyren. Fra fortiden kan man derpå udlede, at der var en tilbøjelighed til at belønne mod med noget, der repræsenterer begivenheden. Desuden blev dyre materialer som guld, sølv, bronze og så videre brugt som belønning for heroiske folk for deres mod og trofasthed, da disse materialer blev set som repræsentationer af mod og vindende karaktertræk. Disse dage har denne tradition taget form i at give en person en form for kop bestående af andet end kun førnævnte materialer. De kan også bestå af aluminium.

Pokalers betydning nu

Det er meget let at blive ledt til at tro, at en pokals eneste vigtighed ligger i det materiale, den består af. Dette kunne dog ikke være længere fra sandheden. Den, som har designet og produceret pokalen, har ligesom pokalvinderen lagt en stor mængde arbejde i at lave noget, der er hæder værdigt. Anerkendelsen af præstationen opfordrer til fremtidig positiv adfærd, hvilket hjælper i fremtidige foretagender. Hvorfor ikke bare give penge som belønning, kunne man spørge sig selv. En pengebelønning kommer ofte også i nogle af de større stævner, men når sportsudøveren ser tilbage på sin indsats, er det pokalen, der erindres, da penges værdi er så flygtig.

Related Post