De største danske svømmestjerner

Der er flere store danske svømmestjerner, og vi vil nu komme ind på de tre største: Jeanette Ottesen, Rikke Møller og Lotte Friis.

Vi har mange dygtige atleter i Danmark taget i betragtning af, hvor få indbyggere vi har. Vi har fem millioner indbyggere, og alligevel formår vi altid at vinde guld, når der er OL. Det værende til svømning, håndbold, cykling, roning eller andre sportsgrene – vi leverer altid sportsstjerne, der er dygtige nok til at komme på det olympiske medaljepodium.

Når det kommer til svømning, er vi rigtig godt med på verdensplan. Vi har således flere store kvindelige svømmestjerner i skikkelse af Jeanette Ottesen, Rikke Møller og Lotte Friis. Læg dertil også, at Pernille Blume på flotteste vis vandt OL-guld i Rio de Janeiro i 2016.

Vi vil nu komme ind på de resultater, som Ottesen, Møller og Friis har præsteret i deres svømmekarrierer.

Jeanette Ottesen

Jeanette Ottesen har vundet VM, EM, fået OL-medalje og har en europæisk svømmerekord. Hun er Danmarks mest vindende sportsudøver og behøver ikke nogen længere introduktion. Hun har været en del af svømmeeliten i 16 år og deltog allerede som 13-årig i sit første internationale mesterskab i Spanien. Hun beviste allerede som teenager, at de uvante rammer og det at være langt væk hjemmefra ikke var noget, der slog hende ud af kurs. Tværtimod. Hun har deltaget i over hundrede finaler på allerhøjeste niveau, siden hun var teenager.

Ottesen har vundet VM-guld to gange i disciplinerne 100 meter fri og 50 meter butterfly. Det skete i henholdsvis Shanghai i 2011 og Barcelona i 2013.

EM-guldet har hun taget i Rijeka, Stettin, Chartres og Herning i årene 2008, 2011, 2012 og 2013.
Rikke Møller Pedersen

Rikke Møller Pedersen er den hurtigste 200 meter brystsvømmer nogensinde. Det skete i VM-semifinalen i 2013 i Barcelona, hvor hun svømmede de 200 meter på 2 minutter og 19,11 sekunder.

Hun har vundet VM og EM foruden en bronzeplads i Rio de Janeiro i 2016. Hun er særligt dygtig til brystsvømningsdisciplinen, som hun har vundet ni guldmedaljer i.

Lotte Friis

Hvis du gerne vil lære Lotte Friis lidt bedre at kende, skal du bare tage et kig på navnet på hendes selvbiografi. Fighteren. Friis har nemlig oplevet mange nedture i hendes svømmekarriere, men har formået at kæmpe sig tilbage igen.
I 2009 blev hun den første danske svømmer nogensinde, som tog VM-guld på langbane.

I 2008 vandt hun bronze i selvsamme disciplin under OL i Beijing.

Related Post