De største danske bordtennisspillere gennem tiden

Hvem er egentlig de største danske bordtennisspillere igennem tiden målt på resultater? Det kigger vi nærmere på i artiklen her.

I tidens løb har en række danskere leveret store ting ved det rektangulære bordtennisbord, og i de kommende afsnit fremhæver vi de – i vores øjne – største danske bordtennisspillere igennem tiden.

Michael Maze

De fleste anser Michael Maze som den bedste danske bordtennisspiller gennem tiden, og det forstår vi egentlig godt.

Maze har nemlig leveret mange mindeværdige kampe og har nogle store meritter på sit CV, blandt andet europamesterskabet i single. Derudover var han i mange år i top 20 over verdens allerbedste spillere.

Foruden guldmedaljen til EM’et, han vandt har han vundet seks andre medaljer til EM, VM og OL.

Finn Tugwell

Finn Tugwell udmærkede sig som en sublim doublespiller i sin karriere, hvilket kulminerede i 2004, hvor han sammen med Michael Maze vandt bronze til sommer-OL.

Martin Monrad

Martin Monrad er en af de mest vindende danske bordtennisspillere, hvad angår turneringer i Danmark. I alt formåede Martin Monrad at høste hele ti DM-titler, den seneste i 2003.

På den internationale scene er hans største bedrift, at han var på det hold, der var vandt EM-guld i 2005.

Jonathan Groth

Jonathan Groth er umiddelbart nutidens største bordtennishåb. I skrivende stund er han 29 år gammel, hvorfor vi må formode, at han stadigvæk har en del gode år i sig.

På nuværende tidspunkt har han dog allerede formået at slå sit navn fast og er blevet en del af dansk bordtennis’ historie.

Dette har han blandt andet formået ved at hente en sølvmedalje i herredouble til EM i 2010.

I 2018 havde Groth så meget vind i sejlene, at han ramte placering 15 på verdensranglisten, og i 2019 spillede han sig helt til finalen i European Games 2019, hvor han dog desværre tabte til legenden Timo Boll.

Mie Skov

Det er ikke kun på herresiden, at vi danskere har leveret varen, når det kommer til bordtennis. Også på kvindesiden er der blevet leveret mindeværdige præstationer, og det skyldes i høj grad Mie Skov.

Mest bemærkelsesværdig præstation fra hendes side var uden tvivl, at hun formåede at kvalificere sig til OL i 2012.

Her vandt hun sin første kamp, men tabte desværre en tæt kamp nummer to.

Allan Bentsen

Allan Bentsen er i vores øjne også en af vores største bordtennisspillere nogensinde, hvilket blandt andet skyldes hans imponerende syv danske mesterskaber i løbet af 90’erne. Derudover fortjener han ros for at have med til at vinde hele ti nationale mesterskaber.

Et af disse vandt han i 2005, hvor han fik lov at spille den afgørende kamp, som han endte med vinde. Et historisk, smukt øjeblik, som stadigvæk står klart i erindringen hos os bordtennisnørder.

Related Post