Bedre træning med bedre søvn for både dig og din hund

kaeledyr

Er hunden ved at gå udover dit træningsprogram ved at afbryde din søvn, selv hvis det til tider er hyggeligt? Da kan det muligvis være på tide at købe en hundekurv. At vælge den rette hundekurv er ikke ligetil. Der er flere ting, man bør tage højde for. Men når du endelig får den nødvendige søvn, vil du være taknemmelig for at have investeret tiden. Så hvordan vælger man den rette kurv til hunde?

Hvilken størrelse bør hundesengen have?

Start ud fra hvor meget hunden vejer via disse generelle retningslinjer:

  • Lille: Til hunde op til 18 kg.
  • Mellem: Til hunde op til 27 kg.
  • Stor: Til hunde op til 54 kg.
  • Ekstra stor: Til hunde på 54 kg og over.

Mål også hunden. Dens mål vil indikere hvilket overfladeareal, hunden har behov for. Mens den sover mål fra tippen af snuden og mål hele vejen ned til bagdelen. Mål også fra toppen af hovedet til poterne.

Der kan også være andre faktorer at tage højde for – såsom størrelsen på din bolig eller hvis den kun er til bilen, hvor hunden ikke skal ligge i alt for lang tid. Som en tommelfingerregel er hundens vægt og dimensioner de mest pålidelige parametre at vælge den rette sengestørrelse.

Hvilken form bør kurven have?

Her er der to overordnede former:

  • Rund: Vælg denne hvis din hund har det med at vandre rundt i en cirkel, før den lægger sig.
  • Rektangulær: Vælg denne hvis din hund har det med at strække sig ud i nogen bestemt retning med benene pegende ud fra ribbenene. Den kan også være en fordel, hvis din hund er ved at være gammel og ikke længere finder det at rulle sig sammen behageligt.

Har din hund ingen klar præference for den ene eller den anden måde at ligge på, er det bedst at vælge den rektangulære, da den stadig kan rulle sig sammen der. Du kunne også vælge begge, hvis du har det økonomiske overskud til det.

Hvilket design bør kurven have?

Dette angår hvilke yderligere designvalg, sengen kan have. Her er det igen bedst at lade din hunds vaner styre valget. Du kunne tage en åben seng, hvad enten den er rund eller rektangulær. Sådan en fungerer i de fleste situationer. Alternativt kunne du tage en seng med puder på tre sider. At den er åben på en side gør, at det vil være lettere at tilgå sengen. Denne slags seng kan dog optage mere plads end andre slags senge. Så vær omhyggelig med at måle før købet. Endelig kunne du også vælge en seng, der er lukket på alle sider. Perfekt til den hund, der elsker at nusse, og den giver en god følelse af sikkerhed for den hund, der søger tryghed.

Hvad hvis min hund har specielle behov?

Det kunne måske være, at din hund har det med at rive sine senge i stykker. I så fald bør du være på udkig efter senge med slidstærkt materiale, der ikke bare sådan kan blive revet i stykker.

Der findes også vandafvisende udendørs senge for at mindske snavs.

Related Post